Ta lån med betalningsanmärkning

När det finns en betalningsanmärkning blir det genast lite svårare att låna pengar. Men det finns en hel del långivare som lånar ut pengar trots att det finns betalningsanmärkningar. Vilka villkor och vilken räntan blir avgörs från fall till fall.

Lånevillkor

När du har en betalningsanmärkning blir det svårare för dig att låna pengar. En del långivare säger blankt nej till att ge lån till personer med betalningsanmärkningar medan det finns andra långivare som godtar betalningsanmärkningar och ser istället till personens återbetalningsförmåga.

Betalningsanmärkningar ligger kvar i tre år
En betalningsanmärkning uppstår när en person inte har betalat en skuld eller en räkning inom utsatt tid. När du har fått en betalningsanmärkning ligger den oftast kvar i tre år i kreditupplysningsföretagens register. Det gör att dina möjligheter till att ta lån begränsas under denna period. En betalningsanmärkning ses som ett tecken på att en person inte kan hantera den egna ekonomin på ett ansvarsfullt sätt. Därför finns det en stor risk att en person med betalningsanmärkningar nekas att ta nya lån, möjlighet att betala med faktura eller köpa saker på avbetalning.